mandag 28. mai 2012

Sol og kos

I knallværet i pinsa har det blitt mindre med gåturer på Sheela (pga varmen) og vi har heller kost oss i hagen.

Her har hun inntatt solsenga, hvor hun etterhvert sovnet, mens vi grillet ;)DSC_0005

Ungene spiller crocket, og Sheela er ivrig “medspiller” til ungenes “fortvilelse”…haha. Ikke alltid ballen fikk ligge i fred, hun sprang etter den og stod i veien da de skulle skyte…DSC_0001_

(Bildet er tatt gjennom vinduet, som ikke er helt rent, derfor litt “rart”…)

DSC_0001

DSC_0003

DSC_0006

DSC_0013

DSC_0005

onsdag 23. mai 2012

Go’bit-søk

Fikk plutselig øye på Gilbert i kveld, som var i full gang med å snuse opp fôret som jeg hadde kastet ut til Sheela tidligere i dag.

 

Snushane-Sheela ble så opptatt med å snuse, at jeg ikke fikk henne til å se opp…

DSC_0006

 

Molly nøyde seg bare med å se på…

DSC_0005

DSC_0008

 

Ellers spiser Sheela nesten ingenting igjen, selv om jeg har byttet fôr. Men om jeg kaster det ut på plena spiser hun litt. Det liker hun. Gilbert skal ha time for vaksinasjonen sin snart, så må nok spørre dyrlegen om hva jeg skal gjøre da. Lenge siden hun har spist dagsdosen sin :(

 

P.S: Fikk beskjed på youtube at filmen var ustøtt filmet og om jeg ville at den skulle fikses…haha…så avansert!!

tirsdag 22. mai 2012

På tur med Sheela og Gilbert

Rett som det er kommer en av kattene etter oss på kveldsturen. Jeg er ikke så begeistret for det, pga bilene, så da må jeg kutte ned på turen slik at den ikke blir så lang.

Regnet med at en av kattene kom etter oss denne kvelden også (siden de så at vi gikk), så jeg tok med meg lille-kameraet.

P5200002

Siden turen blir litt kort, bruker vi en tid på å snuse istedet.

P5200007

P5200012

P5200013

P5200009

P5200016

 

2

lørdag 19. mai 2012

Wash separately

  • Hand wash at a water temperature between 30° and a maximum of 40° C, depending on the particular article (dvs. passe temp. til Sheela)
  • First dissolve a fine detergent in plenty of water (pass på å få pelsen helt gjennomvåt og fordel shampo’n jevnt over. Husk; bruk egnet shampo)
  • Allow the textiles to float in the solution and agitate carefully. Do not rub, pull and wring out (viktig å ikke gni shampo’n inn i pelsen, da det kan bli floker. Bruk drateknikk for å fordele shampo’n)
  • Then rinse the textiles well, press the superfluous water out carefully and pull into shape (skyll Sheela godt og knip (ikke massèr) vannet godt ut av pelsen med hendene for å unngå at pelsen floker seg)
  • Treat coloured and sensitive pieces rapidly and do not leave lying in the wet state (tørk Sheela raskt og ikke la henne være i våt tilstand for å unngå våteksem)

800px-Laundry_symbol_wash_30_delicate.svgHandle with care

DSC_0014

DSC_0018

DSC_0005

Slik blir man etter skogstur Trist fjes

fredag 18. mai 2012

Hipp hurra…

norske_flagg_17_mai_medium

…for gårsdagen!!

Hos oss var det regn hele dagenbadmood

Uansett…måtte jo pynte oss likevel. Sløyfa til Sheela var litt stiv, derfor ble det litt rart + at siden hun ikke er så begeistret for å fikse håret, fikk jeg ikke til å ordne det bedre. Pytt, pytt…

DSC_0004

DSC_0041

DSC_0039

Image1

mandag 14. mai 2012

søndag 13. mai 2012

Bitteliten photoshoot

Bloggen ‘Borti svingen’ har en fotokonkurranse med temaet ‘sammen’ (frist i går), og til det hadde jeg lyst til å prøve å ta et bilde av Sheela og Gilbert sammen. Dream on! Det er jo ikke så lenge siden Gilbert begynte å tolerere Sheela (dvs. at han ikke “rømmer” tvert han ser henne), men å ta bilde sammen med Sheela skulle han absolutt ikke. ‘Får da være grenser’ syntes han sikkert…haha. For da jeg satte Sheela i sofaen sammen med han, kom han med et fres og en kakk med labben før han styrtet avgårde. Da var det bare å hente Molly til oppgaven

Sheela og MollyDSC_0001

Men…….rakk bare et bilde av Sheela og Molly sammen før hun stakk også. Molly liker ikke “å bli fortalt” hva hun skal gjøre. Det hele endte med at jeg brukte et gammelt bilde av Gilbert og Molly til konkurransen istedet, siden det ikke gikk som jeg ville fnys. Aller helst ville jeg at de skulle sitte/ligge på lik linje. Pluss å få masse bilder som det ville blitt vanskelig å velge bare ett fra, og ikke bare et bilde totalt!

Dyrefotografering er jammen ikke enkelt  –  om man ikke har tålmod.

a004

Her kan du se alle de koselige bildene til konkurransen:

Del 1

Del 2

fredag 11. mai 2012

Konkurranse

Carina (på bloggen Borti svingen) har en fotokonkurranse på bloggen, med temaet ‘sammen’.

Premien er en liten overaskelsespakke til katt eller hund. Siste frist for å sende inn bilde er lørdag 12. mai.

Les mere her; http://carinajosefine.com/2012/05/03/fotokonkurranse-vinn-overaskelsespakke-til-hund-eller-katt/

Jeg deltar med dette bildet av Molly og Gilbert som koser seg sammen.

CIMG1896

Bildet er fra 2009, da Gilbert ennå “godtok” Molly.

søndag 6. mai 2012

Bad hair day

 OBS!!!   STERKE BILDER for den ‘hårsåre’ fnis

can-stock-photo_csp4094003

DSC_0003

DSC_0001

DSC_0002

 

Etter litt kamming + sløyfe, ble det myyye bedre nikker

DSC_0004

Rakk bare ett bilde før hun stakk av for å prøve å “gni vekk” sløyfa mot sofa’n og veggen. Skjønner ikke hvorfor hun ikke liker å “ordne håret” mumle. Må jo være bedre å få håret vekk fra øynene og se ordentlig??  Derfor blir det som oftes hulter til bulter-hår på henne. Prøver å fikse henne når vi skal ut, men det blir jo ikke så veldig pent når hun gnikker seg mot alt før vi drar…haha. Valget blir jo da “morrashår” eller oppsatt hår som ser flere dager gammelt ut humre

lørdag 5. mai 2012

Go’biter

Kattene har lært seg at når jeg driver å klikker-trener med Sheela, er det go’biter å få til dem også. De hører vel klikket på lang avstand, for de er på plass raskt...haha.

Her forsyner Gilbert seg med smårettskinke selvDSC_0002

Sheela har jo vært veldig tissetrengt lenge (altså mange ganger ut for å tisse), og da jeg nevnte dette til dyrlegen spurte hun om Sheela fikk skinke. Og hun har fått veldig mye smårettskinke når vi trener, da det er fin størrelse på de og jeg trodde det var sunt, men det visst veldig mye salt i det. Derfor kan det være årsaken til at hun tisser mye. Må derfor finne på noe annet å gi henne.

Sheela er også helt “tussete” etter tunfisk. Og når kattene får det, SKAL hun også ha…hihi. Ingen forskjellsbehandling!  Her koser hun seg med restene i boksen. Det bruker hun litt tid på.

DSC_0073

DSC_0075

DSC_0076

 

Fikk dyrlegen til å sjekke neglene på Sheela, siden jeg alltid har vært så usikker på det, men jeg hadde visst gjort en “god jobb” :)  Noen hunder hadde visst litt lengre klør (som Sheela), og jeg som trodde de var aaaalt for lange.

Ellers kunne hun legge på seg litt (hun var 5,5 kg). Og siden frokosten kan stå til kvelds, foreslo dyrlegen at jeg kunne prøve å bytte fôr. Som sagt så gjort. Men luringen spiste bare nyfôret mens gammelfôr-kulene ble liggende igjen…haha.

onsdag 2. mai 2012

Bursdag

I dag fyller Molly 4 år.   Herregud hvor tiden flyr thinking-020

birthday-cat_thumb

Hipp hurra for Molly-jenta vårDSC_0007_thumb[23]

 

Når det er bursdag, må man selvfølgelig få noe godt – alle tre ;)

Kokt torsk går ned på høykant   cat-goldfishDSC_0010_thumb[12]

DSC_0014_thumb[14]