lørdag 5. mai 2012

Go’biter

Kattene har lært seg at når jeg driver å klikker-trener med Sheela, er det go’biter å få til dem også. De hører vel klikket på lang avstand, for de er på plass raskt...haha.

Her forsyner Gilbert seg med smårettskinke selvDSC_0002

Sheela har jo vært veldig tissetrengt lenge (altså mange ganger ut for å tisse), og da jeg nevnte dette til dyrlegen spurte hun om Sheela fikk skinke. Og hun har fått veldig mye smårettskinke når vi trener, da det er fin størrelse på de og jeg trodde det var sunt, men det visst veldig mye salt i det. Derfor kan det være årsaken til at hun tisser mye. Må derfor finne på noe annet å gi henne.

Sheela er også helt “tussete” etter tunfisk. Og når kattene får det, SKAL hun også ha…hihi. Ingen forskjellsbehandling!  Her koser hun seg med restene i boksen. Det bruker hun litt tid på.

DSC_0073

DSC_0075

DSC_0076

 

Fikk dyrlegen til å sjekke neglene på Sheela, siden jeg alltid har vært så usikker på det, men jeg hadde visst gjort en “god jobb” :)  Noen hunder hadde visst litt lengre klør (som Sheela), og jeg som trodde de var aaaalt for lange.

Ellers kunne hun legge på seg litt (hun var 5,5 kg). Og siden frokosten kan stå til kvelds, foreslo dyrlegen at jeg kunne prøve å bytte fôr. Som sagt så gjort. Men luringen spiste bare nyfôret mens gammelfôr-kulene ble liggende igjen…haha.

8 kommentarer:

 1. Heisann..godt å höre at du fikk snakka med dyrlegen om tissinga til Sheela, og jaa..den maten 'vi mennesker' spiser er ofte tilsatt for mye salt og krydder, så det er ikke så bra for hunden (og kattene). Og FOR MYE godbiter kan väre årsaken til at Sheela er kresen på 'den vanlige' maten sin. Dem lärer seg raskt å unngå å spise i håp om å få mere SPENNENDE mat. De gangene du koker torsk (uten salt), så pröv å blande det med törrforet hennes. (Törrforet er jo mest näringsrikt) Jeg blander bittelitt vann & bittelitt våtfor (egnet for hund) i BOB's törrfor :) Det er jo så lett å bli 'for snill' på en 'litt feil' måte ;) Dem er jo bare sååå nusselig...Men ALT MED MÅTE!! Ha en god lördagskveld alle sammen :)) KLEM fra mutter'n

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjenstår jo å se det an litt lengre med tissinga da. Har glemt av å krysse av for hver gang vi er ute, men tror det er litt mindre allerede. Var ikke noe vits å levere urinprøve siden hun gjorde det i desember.

   Da vi begynte på valpekurset anbefalte de "myke" godbiter (pølse, ost, kylling osv.) fordi de ikke skulle bruke tid på å tygge, derfor har Sheela vent seg på slike godbiter. Og da dyrlegen ga henne en "tørr" godbit, tok hun den i munnen men la den tilbake i hånden hennes igjen…haha. Den var sikkert ikke "bra nok", så det ble litt latter da.
   En vanskelig balansegang det der, med mat og godbiter. Siden vi er på en del treninger, er vi nødt til å bruke masse godbiter også. Våtfôr anbefalte ikke dyrlegen til Sheela pga tissinga.
   Ha en finfin søndag :)

   Slett
 2. Ikke lett det der med fôr, noen spiser "alt", og noen spiser nesten ikke noe, av det de skal.
  Vi har hatt begge deler, og det er ikke lett noe av det.
  Har også vært borti den der når man skifter fôr at det gamle ligger igjen, det nye smaker bedre og er "nytt". Noen hunder må kanskje ha litt variasjon etter en stund.
  5.5 kg ja...herlighet så godt! Jeg løfter sjelden på Amanda nå, har hendt seg jeg har dratt henne...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke lett det der med maten.
   Gilbert fikk visst også sansen for det nye fôret hennes, for det hender han prøver å snike til seg noen biter…hihi

   Slett
 3. Det med mat er jammen ikke lett. Godt du fikk snakket med veterinæren. Kjempefine bilder!:) Ser ut som hun går løs med full iver og lyst på maten!:)

  Ønsker deg en kjempefin mandagskveld!:)

  Purr, purr fra Toril og kattene

  Bloggklem fra Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det med maten er vanskelig :(
   Torsk og tunfisk er fulltreffer, utrolig nok :)

   Ha en fin dag :)
   Bloggklem gro

   Slett
 4. Klart det, at forskjellsbehandling er galt! Gilbert får skinke, Sheela får tunfisk!

  Du kan jo prøve kokt kyllingfilét som godis? Kokt uten salt. Eller lage egne kuler av usaltet kjøttdeig? Begge deler er en stor hit her :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi…likt skal være likt ja ;)

   Kyllingfilèt har jeg begynt å bruke, og det er hun veldig glad i. Usaltet kjøttdeig visste jeg ikke fantes, så det skal jeg jammen prøve. Takk for tips :) Greit å ha litt forskjellig å gi.

   Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.