onsdag 30. november 2011

Katteleker er best…

…det synes ihvertfall Sheelalaugh

 

Ballen på kloretønna var veldig populær. Nå har den blitt destruert av henne…DSC_0011

DSC_0005

DSC_0003

 

En gammel “mus” som kattene ikke har interesse av lenger, har fått nytt liv.DSC_0002

 

Men den aller beste katteleken er denne spiralen.DSC_0281

Var jo litt bekymret for at hun kunne sette seg fast i den i begynnelsen, men det har aldri hendt. Hun vikler seg alltid elegant ut av den.DSC_0283

DSC_0284

DSC_0295

DSC_0211

En liten dupp er heller ikke å forakte på spiralen…hehe.DSC_0275

Det hender til og med at hun tar med seg andre leker oppå spiralen for å leke med dem der…

tirsdag 29. november 2011

Ut på tur

I dag gikk jeg og Sheela en tur på et jorde et par minutter fra huset. Været var brukbart, kom bare noen få regndråper, men all snøen som hadde kommet til første advent er nå borte.

Hadde med langline slik at hun fikk springe litt.

DSC_0007

DSC_0015

DSC_0029

DSC_0026

Sliter veldig med å ta bilde mens hun er i fart. Alle blir uklare. Kjedelig :(

Vis album

DSC_0021

DSC_0024

En liten videosnutt (som brått avsluttes...hehe).
Sliter forresten med å filme bra også. Ingen vits med dyrt kamera...haha.

video

mandag 28. november 2011

Første snøfall

I går kom det første snøfallet her, og det falt i smak hos Sheela. (I dag har det meste regnet bort da.)

(Litt mørke bilder, men gidder ikke å redigere dem)DSC_0006

DSC_0007

En glad hund som raste rundt på verandaen og hagen, og “gravde” snuten i snøen…hehe.

DSC_0010

DSC_0011

Snømann….?   smileys-snowman-533419DSC_0020

Ikke like artig med alle snøkladdene hun fikk da niks

DSC_0026

Vi måtte ordne med lys på treet ute også.DSC_0029

 

Siden det var 1.advent i går, fant vi frem adventsstaker og stjerne. Jeg liker å ha orden i “rotet”, så jeg har alt med advent i ei egen kasse.

DSC_0002

DSC_0004


På valpekurset sist gikk vi igjennom bl.a. ‘gå pent i bånd’, ‘bli’ og ‘rolig-trening’.

Gå pent i bånd: Når vi med småhunder skal trene å ‘gå pent i bånd’ får vi “jukse” litt…hehe. Små’e hunder vil som regel ikke gå så nært foten, derfor er vi et unntak (dette gjelder visst også lydighetskonkurranser som jeg forstod). Hver gang hunden gikk pent ved siden av oss (og så på oss), skulle vi gi go’bit. Go’biter skal gies veldig ofte, og med en liten hund merkes det i ryggen…haha. Synes hun klarte det veldig bra. Hun er så fokusert på go’biten at hun ser på oss nesten hele tiden.

Når hunden trekker i båndet, skal vi stoppe tvert. Dette trente vi ikke på der, bare snakket om det, men vi har trent på det hjemme. Etterhvert skal de lære seg å gå pent med langt bånd også. dog-graphics-walking-the-dog-751103

Bli-trening: Siden vi skal gi kommando først, er det viktig at hunden klarer oppgaven. Derfor skal vi si bra/flink med en gang etter vi har sagt ‘bli’ og gi go’bit. Det nytter altså ikke å feile i begynnelsen. Etterhvert skal vi røre litt på oss, f.eks. vri oss, snu skuldrene, ta et skritt til siden/bak osv. før vi roser og gir go’bit. Når vi blir mere avansert, skal vi hoppe og “bråke” litt rundt hunden.

Rolig-trening: Dette snakket vi bare om. Handler om å være flink til å rose/gi go’bit når hunden er rolig både hjemme og andre plasser.

torsdag 24. november 2011

Homework

Zzzzzzzzzzzzzz…………….DSC_0001

Studying is the leading cause of spontaneous napping!

DSC_0003

DSC_0002

Gilbert blir sikkert en belest katt…………………snart…………..

tirsdag 22. november 2011

Sheela har kledd på seg

Siden en Havanais ikke har underull, kan det bli kaldt til dem. Måtte derfor få tak i noe for å ha på Sheela. Hun kan jo ikke fryse!

Egentlig skulle jeg bare ha noe billig, ettersom hun vokser ennå, men endte opp med en Hurtta varmedress til 750,-. Forbaska selger…hahaha.

DSC_0001

DSC_0003

DSC_0005

Bildet er linketImage00034_1111

 

Anleggsarbeidet med veien forbi huset er endelig ferdig og muren har blitt satt opp igjen, så i dag begynte jeg med å sette ned hekken i jorda. For et grisearbeid. Jorda var søkke-tung, og det merkes godt på min dårlige rygg. Går nok noen dager før jeg blir ferdig.

DSC_0007

DSC_0016

DSC_0017

DSC_0018

 

En stk. grisepurke etterpå!  animal-graphics-pigs-773262DSC_0023

mandag 21. november 2011

Ny leke

Kjøpte en ny pipe-ball til Sheela som falt i smak. Den piper heldigvis ikke så høyt, og hun har ennå ikke fått den til å pipe selv. Enn så lenge…

DSC_0024

DSC_0022

DSC_0023

DSC_0020

DSC_0021

DSC_0027

Gilbert; kongen på haugen…DSC_0035

søndag 20. november 2011

Valpekurs

Vi (jeg og ungene) har begynt på valpekurs med Sheela. Første gangen var det teorikurs, og på torsdagen (som var) hadde vi med hundene. Ingen av valpene får lov til å hilse på hverandre i løpet av de 5 kveldene, så alle holdt avstand til hverandre. Dette er visst for å øve på at de ikke MÅ hilse på alle og alt bestandig. Vi hilste på en valp på parkeringsplassen da (hun hadde ikke vært på teorikurset og visste ikke om dette).

Første kvelden trente vi på ‘kontakt’, ‘sitt’, ‘dekk’ og ‘stopp’. Alt skulle foregå uten kommando, bortsett fra ‘stopp’-treningen.

Kontakt: hver gang valpen så på oss, uten at vi gjorde noe for å få oppmerksomhet, skulle vi si BRA og gi go’bit.

Sitt: her skulle vi heller ikke gi kommando, men rose og gi go’bit når valpen satt seg.

Dekk: å få valpen til å gjøre ‘dekk’ var vanskelig. Ihvertfall uten kommando. (Hun klarte det “bare” en gang.) Etterhvert ble hun veldig frustrert for at hun ikke skjønte hva hun skulle gjøre og ikke fikk go’biten. Har trent litt på ‘dekk’ og ‘sitt’ hjemme før kurset, men det har jo hendt at jeg har måttet gi kommandoen flere ganger, og det skal man altså ikke gjøre. Hunden kan ikke øvelsen før den har gjort det på 5 forskjellige plasser ifølge instruktøren.   (Sheela derimot er en “smart liten krabat” som prøver å være flink ved å sette seg eller å legge seg ellers også for å få ekstra go’biter…hehe. Luringen!)

Stopp: dette er en slags nei-øvelse, men siden ‘nei’ blir brukt så ofte skulle vi bruke ‘stopp’. Dette var den eneste øvelse vi skulle gi kommando på først. Go’biten skulle legges foran valpen og vi skulle si ‘stopp’. Når valpen sluttet å trekke i båndet skulle vi skryte og si ‘vær så god’.

 

Litt usikker på hva jeg synes om kurset. Det har jo bare vært èn kveld med hund ennå… Synes de kunne f.eks. hatt et frislepp hvor alle valpene har fått hilst på hverandre. Det hadde til og med vært i “kontrollerte former” i.o.m at det var 3 instuktører der. Jeg synes det hadde vært litt lærerikt (fått sett andre valper i hilsesituasjoner). Og det at man ikke skal gi kommando i det hunden gjør øvelsen rett synes jeg er litt rart.

* * * * * * *

I går trente vi litt på ‘stopp’-kommandoen med ost som go’biter. Det er også Gilbert veldig glad i, så da ble det en liten pause hvor de spiste sammen.

DSC_0013

DSC_0014

Fikk blemme i fingeren etter å ha kuttet opp drøssevis av go’biter før kurset…hehe. De skulle være så små (halvparten av lillefinger-negl’n), og vi måtte ha med masse. Det ble jo selvfølgelig igjen mye.

Sleipe Gilbert jukser…DSC_0028

DSC_0029

En smule misunnelig valp…DSC_0031

Nam, nam…DSC_0032