lørdag 3. desember 2011

Happy sundog

En liten tur i fjæra med Sheela (litt tidligere i høst).

Sola var så fin, men det var vanskelig å få til bilde med Sheela på. Hun er nesten alltid i bevegelse og med snuten i bakken ;)

DSC_0001

DSC_0004

DSC_0002

DSC_0003

I dag er sheela 4 mnd. Hipp hurra :)


Vi har vært på valpekurs igjen også. Denne gangen gjennomgikk/lærte vi ‘passering’ og ‘innkalling’, pluss fortsatte på ‘gå pent i bånd’ (fra forrige torsdag).

Denne gangen skulle vi ‘gå pent i bånd’ sikk sakk gjennom kjegler. Det er hunden som skal følge oss og ikke omvendt (selvfølgelig), så når vi rundet kjeglen var det viktig å rose masse og gi go’bit. Det blåste noe fryktelig på torsdag, så det var bare såvidt vi kunne gjennomføre treningen før kjeglene blåste bort.

Etterpå trente vi ‘passering’. To om gangen skulle gå imot hverandre. “Viktig” at menneskene blir nærmest hverandre idet man møtes, dvs. hunden på yttersiden (vet ikke om jeg er forståelig men…), slik at man slipper at hundene gjør utfall mot hverandre (forhåpentligvis) . Dette blir jo kontakt-trening med det samme også. Igjen skal det roses masse i det man passerer hverandre.

Alle fikk også prøve ‘innkalling’, en og en. Man skal alltid gi kommandoen bare èn gang. Viktig! Derfor må man gjøre alt for å få oppmerksomheten til valpen (bli interessant), slik at den vil komme, og rope når man har blikkontakt. Man skal helst ta hunden i halsbåndet når den kommer, før den får go’bit, slik at den ikke lærer seg å ta go’biten og stikke av igjen.

* * * * *

Glemte å skrive at vi trente på ‘hilsing’ forrige torsag. Man bør få folk til å snu seg til med ryggen, til hunden roer seg, før den får hilse på + ros/go’bit. Dette er jo litt flaut/ekkelt å spørre fremmede om :/   Som regel “turer” folk bare frem til hunden og begynner å kose, så dette har vi ikke fått trent på (og så gikk denne treningen i glemmeboka faktisk). Må nok spørre noen vi kjenner om hjelp til dette…hehe.

9 kommentarer:

 1. Det var kjempefine bilder av Sheela! Kjempekoselig å følge med oppdateringer om henne på bloggen din. Forresten et av de bildene burde du delta på "Himmelsk" neste med på bloggen til Petunia. Det var bare kjempenydelig farge himmelen!:)

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en riktig god og fin helg!:)

  SvarSlett
 2. Stort GRATTIS til 'ullige & gullige' Sheela på hennes dag...fra bestemor, Mikke&Bob ;)
  Fant et dikt i den forbindelse:
  Jo visst er du liten
  i en verden så stor.
  Men endog for noen
  det störste på jord :)
  Fine bilder...og interessant å höre fra kurset. Hvordan går det for Sheela..er hun lydhör?? Hvordan gikk det når dere passerte hverandre?? Regner med det ble en ekstra go'bit idag da..hehe

  SvarSlett
 3. Hoppsann..glemte å kommentere det kjempefine vintermotivet på din nye design. Koselig stemning ;))
  Men jeg har over lengre tid hatt problemer med sida di. Den ruller opp og ned, så vanskelig å få lest ferdig det du skriver. Den lever liksom sin egen verden :((

  SvarSlett
 4. Nusselige og fiiiine vovven, det er så koselige bilder!
  Håper hun får en god bursdag med litt ekstra godt i skåla si ;o)

  SvarSlett
 5. HAKRILAS: Tusen takk Toril :)
  Har faktisk tenkt på 'Himmelsk' flere ganger , men det har liksom aldri blitt. Den ettermiddagen var himmelen utrolig fin ja.

  Ønsker deg en fin søndag :)
  Bloggklem gro  MIKKEogBOB: Tusen takk :) Det diktet skal jeg spare på. Flott!

  Det går veldig bra med Sheela på kurset. Hun har fått til alt vi gjør hittil, unntatt 'dekk'. Hun vil ikke legge seg ute. Men alt vi gjør på kurset er jo i begynnerfasen, så alle øvelsene gjøres enklest mulig. Ingen av hundene som ikke får til øvelsene faktisk. Vi blir delt opp i to grupper, og da er det 5 hunder på hver (sånn cirka). Instruktøren sier at det er en usedvanlig rolig gruppe også. Ingen av valpene som "maser" om å hilse på de andre valpene, og ikke noe mye "syting og bjeffing".

  Rart med problemene du har. Jeg merker ingenting. Kjedelig :(
  Bruker du explorer? Den har jeg problem med på enkelte sider, så jeg har lastet ned nettleseren chrom i tillegg som jeg bruker. Skjønner ikke hva som kan være galt med bloggen, men vet at enkelte har byttet etter at de har hatt vanskeligheter med bloggen sin.  ANONYM: Tusen takk :)
  Hun fikk litt ekstra ja, selv om det ikke var ordentlig bursdag...hihi ;)

  SvarSlett
 6. Greit å alliere seg med noen kjente når man skal trene på slike ting som involverer andre ja :p

  Jeg skjønner prinsippet, og hvorfor man er nødt til å gjøre det slik med hunder som er litt sky, men ellers må det jo være greit å trene på å hilse slik "folk flest" hilser? Det er jo det dere kommer til å oppleve oftest?

  Nå er jeg bare nysgjerring altså. Prøver ikke å være vanskelig :p

  Utrolig nydelige farger på de bildene :)

  SvarSlett
 7. CARINA: vet at du ikke prøver å være vanskelig ja...hehe, men vet ikke om jeg skjønner spørsmålet helt, så mulig det blir feil svar.

  Ang. hilsing skal personen bare snu seg om hunden blir vilter/hopper opp, for da slutter den. Dette for å trene opp hunden (uten å bruke kommando) at den bare får kos/hilse på om den er rolig. Når hunden roer seg skal personen snu seg tilbake igjen, og hunden skal få ros/go'bit og få hilse. Etterhvert skjønner hunden poenget.
  Om den skal sitte eller rett og slett bare stå rolig i hilse-situasjoner er opp til hver enkelt, prinsippet på kurset er at hunden skal være rolig. Mange som ikke liker at hunden hopper opp på dem.

  Sheela er veldig hoppete og glad, og vil hilse på alle, så det hadde vært greit om hun hadde lært seg litt manèrer til andre folk (om vi får det til da). Hjemme gjør vi det ikke slik. Sikkert feil ifølge instruktøren på kurset, men det er så koselig å se hvor utrolig glad hun er hver gang noen av oss kommer hjem. Hun "danser" av glede :) Har lest at man ikke skal hilse på hunden først, men det har jeg aldri skjønt. Hvorfor skal men ikke hilse på den som er mest glad først?

  SvarSlett
 8. Ah, da skjønner jeg litt mer :)

  Det med å ikke hilse på hunden først, har vel noe med rang å gjøre. Bikkja er under menneskene. Man skal heller ikke la hunden spise før menneskene, eller ligge oppe i sofaer/senger, gå først ut av døren,osv av samme grunn.

  Altså, det er mange gode grunner for at man ikke vil ha bikkjer i senga, eller for hvorfor man ikke skal la bikkja buse ut av døra først, men (heldigvis) er denne typen tenking med rang, litt "ut". En familie med mennesker og dyr vil aldri bli som en ulveflokk uansett, og det er, etter min mening, ganske poengløst å demonstrere slik rang ovenfor vanlige hunder, som ikke en gang prøver å dominere. Det krever jo dessuten at man er konsekvent på det hele tiden. Og det kan bli slitsomt.

  Gjør det slik som du synes er koseligst du, uten å tenke for mye på det du leser i bøker :p

  SvarSlett
 9. CARINA: Jeg er litt dårlig på å forklare og formulere meg...hehe :p

  Greit å høre at du synes det er poengløst å demonstrere rang. En blir litt i villrede om hva man bør gjøre i forskjellige situasjoner. Og så vil en jo selvfølgelig prøve å gjøre det "rette", men det er jo ikke alltid det rette for alle.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.