lørdag 10. desember 2011

Gilbert har møtt sin overmann…

…når det gjelder å sluke i seg fløte…haha. Sheela blir ferdig omtrent tvert.

Har ikke samvittighet til ikke å gi henne når kattene får, selv om det kanskje er feil.s_dog-and-cat1

DSC_0012

DSC_0014

Gilbert, Molly og Sheela får fløte. Kjempegodt :) Ikke alltid Molly drikker så mye, midt i blinken for Sheela som er ferdig med sin :p Før var det Gilbert som tok det, men nå rekker han ikke det. Kanskje litt snurt for det...


Valpekurset på torsdag var en kald fornøyelse for Sheela. Heldigvis var kurskvelden delt i to, slik at siste halvdel var teori om helse inne.

Egentlig lærte vi ikke så mye synes jeg. Første halvdel bestod av forskjellige hinder vi skulle trene på. Noe ala agility. Vi skulle gjennom en tunnel, hoppe/gå igjennom en rockering, vippeplanke, balansere på en stige, og 2 hodebry-oppgaver (go’biter under en kopp og stikke nesen borti en targetpinne).

Tunnelen var vanskelig til å begynne med, men når hun først hadde kommet seg igjennom første gangen, gikk det veldig lett og hun sprang mange ganger igjennom.

Rockeringen gikk veldig bra også. Vi løftet den bittelitt, slik at hun måtte hoppe igjennom. Tror hun syntes det var artig. Hun hoppet og hoppet…

Vippeplanken gikk så som så. Hun var skeptisk på den, men kom seg over èn gang. Resten av gangene stod hun bare på planken for å få go’bit. Stigen gikk det også dårlig med. Hun var bare såvidt oppå den. Fikk ikke prøvd så mye der heller, ettersom flere ventet. Likesågreit, for jeg tror hun ble litt lei.

Targetpinnen (vanlig pinne med svart teip på enden) var jo så enkel, at den måtte bare gå bra. Når hun var borti med snuten skulle vi skryte og gi go’bit. Targetpinnen brukes visst bl.a. til å lære opp service-hunder (f.eks peke med pinnen på en lysbryter). En kan/skal “styre” hunden med pinnen. Derfor skal begynnelsen være så enkel at hunden skal få go’bit bare av å snuse på pinnen (den svarte teipen). Etterhvert følger hunden etter pinnen, og en kan lære hunden “alt mulig” med pinnen.

Go’bit under kopp var siste øvelse, og da var Sheela kald, så det ble bare et halvhjertet forsøk som hun ikke fikk til. Var litt lei vi også.

Teori-delen inne var ikke noe for oss. Bortsett at vi fikk varmen i oss :p  Egentlig var det bare snakk om ting vi har fått hjelp/veiledning av dyrlegen til; kloklipp, øyerens, ørerens, ormkur o.l. Synes mest at de bare ramset opp; fulgte vi vaksinasjonene, hadde vi forsikret hunden, var vi fornøyd med fòret osv. Det var også litt for generelt synes jeg, at det ikke var noen vits. Rasene er jo så forskjellig.

Neste gang er siste kurskveld. Skal visst være eksamen eek

6 kommentarer:

 1. Helledussen sååå sött å se dem ihop ;) Artig video..hihi..BOB'en er vant til å få en skvett A-fil (kefir)...det går også ned på höykant. Flott at du skriver hva som hender på kurset. Skal kjöpe rockering til BOB nå :))
  (for å ha inne) Han er ellers ganske flink til å pröve seg på de nedblåste trärne i skogen..hahaa
  Ha en fin söndag alle sammen. KLEM!

  SvarSlett
 2. Herremin for en nydelig gjeng du har der. Matcher hverandre og alt!

  Spennende å høre hva dere gjør på kurset. Masse lykke til på "eksamen" neste uke! Det kommer nok til å gå kjempebra :D

  SvarSlett
 3. Så kjempefine bilder, og kjempeherlig video. Skal si fløten gikk unna. Det er faktisk sant det som Carina sier at de matcher hverandre!:)

  Ønsker deg en kjempefin adventssøndag!:)

  Bloggklem fra Toril

  SvarSlett
 4. MIKKEogBOB: Tusen takk :)
  Sheela har ikke vært så mye i skogen, så det er kjempebra balansetrening for Bob på trærne.
  Ha en fin søndag du også :)


  CARINA: Tusen takk :)
  Er spent på "eksamen", men det får gå som det går. Går det dårlig får jeg trøste meg med at hun bare er 4 mnd ennå :p Men hun er ganske flink når vi trener hjemme, det eneste hun ikke vil gjøre ute er dekk. Og så er det noe vi ikke har trent så mye på (bl.a. hilsing)


  HAKRILAS: Tusen takk :) Sheela blir helt vill når kattene skal ha noe...hehe. Ingen forskjellsbehandling mener hun :p

  Ha en flott adventssøndag du også :)
  Bloggklem gro

  SvarSlett
 5. Morsomt å lese hva dere gjør på kurset ja, høres ut som Sheela er veldig flink :) Chakira kan dekk bare når hun vil, og hun er 5 år...Får noen ganger et blikk som kan tydes: tuller du? Spesielt ute :p

  Fine bilder/video av hund og katter.

  Lykke til på eksamen :-)

  SvarSlett
 6. HEIDI: Tusen takk :)
  Alt vi trener på gjøres jo i all enkelhet da, siden de er valper, men noen øvelser er hun flink til og andre ikke så flink. Spørs hvordan det går på eksamen ;) Blir spennende.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.