mandag 27. desember 2010

Hjemme igjen

Vi har vært borte i jula, så spesielt Molly ble glad da vi kom hjem igjen i går kveld.

CIMG5883

Stakkars Molly hadde gjemt seg hver gang kattepasseren var innom, mens Gilbert var så kosen at passeren nesten ikke kom fra han…hehe. Trist å være borte fra henne når hun er så sky.

I morres lå begge kattene i fotenden da vi våknet, koselig, da de til vanlig ikke vil ligge i senga samtidig…hihi… Tydeligvis veldig glad for at vi var hjemme igjen :)

smileluva

fredag 17. desember 2010

Julepus

Katteblogger (http://katteblogger.blogspot.com/) har en fotoutfordring gående nå om adventspusen(e).

Det er kun ett bidrag med foreløpig. Hadde vært morro å se flere julepuser rundt omkring, så bli med :)

Her er Molly med nisselue.     Søt ja Smilefjes som blunker

CIMG5847

Hun var ikke helt fornøyd med å ha lue på da…hihi…CIMG5843

CIMG5848

mandag 13. desember 2010

Julepusleri

Har prøvd meg på litt hobbyprosjekter. Liker å småpusle litt, men “dessverre” har data’n tatt veldig over de siste årene…hehe.

Kom helt tilfeldig over denne bloggen som hadde laget så fine snølykter.  http://perlehumor.blogspot.com/2010/11/snlykter-i-vinduskarmen.html 

Her er et bilde av lyktene hennes. Fine ikke sant?

SNLYKT~1

Fikk lyst til å prøve meg jeg også. Fryktelig enkelt egentlig; trenger bare eggehvite og sukker + tomme glass. Veldig billig :)

Du finner oppskriften på denne bloggen: http://vartlivinorr.blogspot.com/2010/01/gor-en-egen-lykta.html

Her er et bilde fra hennes lyslykterP1080184

 

Og til slutt et bilde av mine lykter. Jeg hadde ikke noe annet å pynte med enn 3 hjerter jeg hadde liggende. Tror de kommer fra noe vi har kjøpt på apoteket. Synes de ble ok likevel. Og det ble ihvertfall stemningsfullt da de ble tent.

CIMG5852

CIMG5853

 

Noe annet jeg har prøvd meg på er å dekorere kubbelys. Det var litt vanskeligere. Har laget bare 3 stykker ennå, og de ble ikke så veldig bra. Trenger mere øvelse merker jeg.

Her finner du fremgangsmåten: http://strikkesnuppa.blogspot.com/2010/11/trinn-for-trinn-dekorere-kubbelys.html   

eller her: http://gjenbrukoglittnytt.blogspot.com/2010/10/lynkurs-i-decoupage-pa-lys-del-2.html

Om du søker på dekorete kubbelys finnes det masse fine bilder på nettet.   (http://www.google.co.uk/images?hl=en&q=dekorerte+kubbelys&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1023&bih=557)

Om det ga mersmak er jeg litt usikker på. Men skal ihvertfall øve litt mere, og da kanskje det blir noen julegaver av det til slutt…

Her er et bilde av de jeg forløpig har laget. (Nissen er et bilde jeg fant på nettet, det andre er mine besteforeldre.)

CIMG5859

Det vises ikke på bildet, men talget ble veldig ujevnt på selve motivet. Ikke pent. Tror det kommer av at jeg tok av bakepapiret så mange ganger for å se hvordan det gikk. Neste gang skal jeg holde det stramt helt til det er ferdig smeltet. Sløyfen er også altfor stor, måtte bare prøve ut litt.

Har også funnet et eget juleforum. Utrolig hva som finnes :)   Her er forumet om du vil ta en titt; http://www.juleglede.net/forum/

lørdag 11. desember 2010

Hurra...

…for Hans som vant x-faktor. Sangen hans Moments er NYDELIG. Likte Atle også, men holdt en liten knapp på Hans egentlig. Vi trøndere må jo holde sammen…itj sant…hehe.

Bloggutfordring dag 10

Da er det siste innlegg i bloggutfordringen.
Puhhh… Jeg har ihvertfall gjort det, selv om det kanskje ble mye fjas-svar…hehe. Synes faktisk noen var litt "vanskelig". Ihvertfall å finne 10 svar på enkelte :)

Jeg må takke min bloggvenn Toril for utfordringen :)  
Bloggen hennes finner du her: http://abyhakrilas.blogspot.com/

I dag, 10 siste ord:

1.  Lev i nuet.

2.  Vær deg selv. Alle er unike.
“Den dagen vi fødes er vi originale, men litt etter litt skjer så dette fatale: Vi bøyes og formes. Vi kuttes og kappes, og ned i A4-former vi stappes.”

3.  Gi et lite smil til folk du ikke kjenner. Skal ikke så mye til for å gjøre dagen koselig.

4.  Ikke tenk begrensniger. Setter du deg et mål, klarer du det.

5.  Vis nestekjærlighet.

6.  Ikke heng deg opp i bagateller.

7.  Pene manerer skader ingen.

8.  Ha forståelse for folk.

9.  Det finnes mye mellom himmel og jord.

10.  Husk det er i motbakke det går oppover.  
"Livet går ikke forbi uten at fjeset får seg en bulk her og der."   - Louis Ferdinand Celine -Nå sitter jeg og venter på at reprisen av x-faktor skal begynne. Fikk ikke sett det i går da vår datter hadde 18-årsdag, og vi "gamlinger" måtte holde oss unna...hehe. Er spent på hvem som vinner i kveld. Gleder meg. Liker både Hans og Atle.
Har kommet litt snø i løpet av natta her, koselig, så i kveld skal jeg tenne masse lys, spise masse rester av kaker og godt, og taco til middag (det ble laget alt for mye i går, så da blir det reste mat idag).


God lørdag til alle sammen :)

søndag 5. desember 2010

Bloggutfordring dag 9

Nest siste innlegg i utfordringen som jeg har fått av http://abyhakrilas.blogspot.com/

I dag, 10 ting til å vinne mitt hjerte:

1.  At du titter innom bloggen Smilefjes som blunker

2.  Kosne katter (eller andre dyr)

3. Småting/filleting, som likevel gjør at personen har deg i tankene er alltid koselig.

4. At noen har gjort husarbeidet

5. Å få ros/hyggelige tilbakemeldinger 

6.  Å få servert middag.

7. Å bli satt pris på

8. Snille mennesker

9. Ærlighet

10. Hyggelig betjening som gjør at jeg vil handle der (selv om det kanskje er dyrere).

onsdag 1. desember 2010

Bloggutfordring dag 8

Har vært litt sløv med å poste bloggutfordringen, men det har ikke vært så mye data-tid i det siste, pluss at jeg faktisk har vært litt data-lei også, utrolig nok (men det er sjeldent da…haha).

Har bestandig forskjellige “scrappe-prosjekter” på gang på data’n. Og i går fikk jeg 3 album i posten. Kjempeartig!!   Anbefales virkelig til alle sammen. Trenger ikke å datascrappe for å lage album heller, og bok-programmene er enkle å bruke. Et fint julegavetips kanskje. Et album er jo en veldig personlig gave og veldig greitt til de som har “alt”.    Her er de jeg fikk i går (kan ikke vise fra innsiden pga ungene).

CIMG5839

Har mange album på planleggings-stadiet (fra jeg fikk digitalt kamera i 2005), men det går ikke så fort med meg.  Bl.a. skal jeg lage eget album til både Gilbert og Molly. Problemet er at jeg har så mange bilder av dem og jeg klarer ikke å velge ut bare noen, så det blir visst 2 album på dem hver. I utgangspunktet skulle jeg lage fra vi fikk dem til de fylte 1 år, men jeg klarte ikke å stoppe der heller, så det ble til fylte 2 år…hehe. Er ferdig med en del sider, men ennå er det mye som mangler. Blir artig å samle bildene av dem i egen bok, pluss samle forskjellige notater om dem. Fant ei tann etter Gilbert da han var liten som jeg skal ha i boka også.

Herlig med 1.desember i dag forresten. Ungene har fått gavekalenderen på plass i dag (selv om de kanskje i deres øyne er for gammel…hehe) og adventsstjerna og adventsstakene kom på plass i helga.  Her holder Gilbert øye med adventspyntinga på lørdag.CIMG5837

 

Over til bloggutfordringen som jeg har fått av http://abyhakrilas.blogspot.com/

I dag, 10 av mine favorittsanger:

Egentlig er jeg “altetende” når det gjelder musikk. Det går mest i radio nå for tiden, men da jeg var yngre gikk det mye penger på å kjøpe kassetter og plater…

PS: trykk på pauseknappen på “julesanger” (øverst til høyre) om du vil høre youtube-klippene.

1)  Den gangen jeg var ung (ca.12/13 år kanskje) og MTV sendte kun musikk, fikk jeg se en video av Prince med sangen  Raspberry Beret. Etter det fikk jeg dilla på Prince i mange år, noe jeg ble “ertet” for selvfølgelig da ingen av mine venner likte han…hehe.

 

2)  Sangen Dancing in the street med David Bowie og Mick Jagger spilte jeg inn på hele den ene siden av kassetten slik at jeg kunne høre på den om att og om att. Ble aldri lei…hehe.

3)  En gammel klassiker som jeg liker veldig godt er Sittin' on the Dock of the Bay av Otis Redding.

Sara Bareilles gjør en nydelig versjon av den også.

4)  Ane Brun har mange fine sanger.  Bl.a. My Lover Will Go

5)  Har veldig sansen for Eva Cassidy. Her med sangen Fever.

6)  For noen år siden var sangen Crazy  av Gnarls Barkley veldig populær. Flott sang synes jeg.

7)  Seal med sangen A change is gonna come er nydelig.

8)  Dusty Springfield med sangen Son of a preacher man. Lytt og nyt

9)  Me and Bobby Mc Gee av janis Joplin er råtøff.

 

10)  Digger også Amy Winehouse. Det begynte med sangen Rehab.

 

Her tok jeg visst av litt med alle videoene…hehe. Ihvertfall et lite utvalg av min musikksmak og et laaaangt innlegg…. Det var faktisk vanskelig å velge, det er jo så mye bra musikk.